Małe co nie co dla brzuszka
Wiek przedszkolny to czas bardzo intensywnego rozwoju umysłowo-fizycznego. W tym okresie dzieciom potrzebne jest odpowiednio zbilansowane, zróżnicowane pożywienie. W nowocześnie wyposażonej kuchni oferujemy dzieciom:
- urozmaicone i pełnowartościowe 3 posiłki dziennie (śniadanie, obiad, podwieczorek)
- posiłki przygotowane zgodnie z piramidą żywienia, które zawierają produkty ze wszystkich grup: zbożowe, warzywa i owoce, produkty białkowe, cukry i tłuszcze
- zdrową kuchnię, w której unika się nadmiaru cukru, słodyczy, napojów słodzonych i gotowych, przetworzonych potraw
- jadłospisy przygotowywane według nowych zaleceń Instytutu Żywienia i Żywności z podziałem na pory roku: jesień, zima, wiosna, lato. Sezonowość menu umożliwia poznawanie nowych smaków w każdej porze roku
"SMACZNIE, ZDROWO,KOLOROWO"